Vlaamse Frieten

Dus je wilt Vlaamse Frieten maken maar je weet niet precies hoe dit moet, lees dan gauw het recept voor meer informatie:

Wat heb je nodig voor de bereiding:

  • 1 kilo Zeeuwse of Friese Bonken (Verkrijgbaar bij verschillende markten)
  • 2 theedoeken
  • Grote kom met water
  • Olijf olie

De bereiding van de Vlaamse Frieten:

Start met het schillen van je Zeeuwse/Friese Bonken, en leg de geschilde aardappelen in een in de kom met water dit is nodig om verkleuring te voorkomen. Als je klaar bent schillen, begin je met het snijden van de friet. Het beste om de friet op ongeveer een dikte te houden van 1,5 centimeter. Gooi alle friet die je snijd weer terug in de kom water van de andere friet. Als je klaar bent met snijden van al de friet, stop je de Vlaamse Frieten tussen 2 theedoeken, en dep je de frieten goed droog.

Als je de frieten goed heb droog gedept, zet je de friteuse aan op ongeveer 160 graden. Als de friteuse op temperatuur is, leg je de gesneden Vlaamse Frieten  in het mandje van de friteuse en begin je met het voor frituren. Het voor frituren heeft ongeveer 3 á 4 minuten nodig op 160 graden. Nadat je de Vlaamse Frieten hebt voor gebakken, laat je de patat afkoelen. Nadat de patat is afgekoeld, zet je friteuse op 180 graden dit is nodig om de friet af te bakken. Zodra je friteuse op tempratuur is bak je de friet ongeveer voor 2 á 3 minuten, je moet hier een beetje op gevoel gaan je Vlaamse Frieten zijn klaar wanneer ze goud bruin zijn.

Je Vlaamse Frieten zijn nu klaar, verdeel de frieten over een bord met wat mayonaise.