Zelf Engelse Patat Maken

Engelse patat wordt ook wel “Chips”  genoemd in Engeland. Deze patat zijn dikker dan de Vlaamse frieten en vaak ook iets vetter.

Wat heb je nodig om Engelse patat te maken?

  • 4 middelgrote aardappels
  • Vinegar
  • Zout

Hoe maak je zelf Engelse patat?

Schil eerst de aardappels en was deze daarna goed af, tot deze goed schoon is. Begin nu met het snijden van de aardappels en snij de patat in ongeveer de grote van je wijsvinger. Was nu je patat weer goed af en droog ze daarna met wat keuken papier. Nu je patat goed droog is gaan we de patat voorbakken, zet je frituurpan aan op 160 graden Celsius. Als je frituurpan op temperatuur is stop je de patat er in voor iets meer dan 2 minuten. Na de 2 minuten haal je had mandje met de patat er in eruit en laat je de patat uitlekken op bijvoorbeeld een krant of keukenpapier.

Zet nu de frituurpan op 180 graden Celsius en als je patat op temperatuur is bak je de patat voor 4 minuten af. Als de 4 minuten over zijn is je Engelse patat bijna klaar, haal je patat er uit en laat deze een beetje uitlekken. Nadat je dit hebt gedaan strooi je wat zout en vinegar over de patat heen. Voor wat extra smaak kan je ook vers gemalen peper er overheen doen. Zelf Engelse Patat Maken is lekker en het is een vooral lekker met een stukje vis dan heb je echte Fish and Chips!