Zelf Patat Maken


Zelf Patat maken, is erg makkelijk en ook nog is lekker. Lees gauw het recept en begin met het maken van je eigen patat.

Wat heb je nodig voor om patat te maken:

  • 500 gram grote aardappels
  • Frituese
  • Aardappel schiller
  • Bak met water

Hoe bereid je het recept:

Begin met het schillen van de grote aardappels, na dat je de aardappels hebt geschild was je de aardappels goed af. Nadat je de aardappels heb geschild en gewassen, begin je met snijden van de aardappels zorg er voor dat je de patat met een dikte van ongeveer 1 centimeter snijd. Leg alle patat die je gesneden hebt in een bak met water totdat je klaar bent met het snijden van de patat. Nadat je klaar bent met het snijden van de patat, begin je met het drogen van de patat. Dit kan bijvoorbeeld tussen 2 thee doeken of met wat keukenpapier.

Nadat je de patat goed gedroogd hebt voor verwarm je de friteuse naar 145 graden celcius. Zodra de friteuse op de juiste temperatuur is bak je de patat voor ongeveer 2 minuten. Dit is nodig om de patat voor te frituren zodat de patat net wat steviger is. Nadat je patat voor 2 minuten in friteuse heb gehad haal je de patat er uit, daarna verwarm je friteuse naar 180 graden. Nadat je friteuse op 180 graden is frituur je de patat nogmaals voor ongeveer 2-3 minuten tot dat je patat goud bruin is. Als ze goudbruin zijn haal je de patat uit de friteuse, je patat is nu klaar om geserveerd te worden.